homeopathy to stop smoking

 Thanks to Article by Anka Blandendaal- (dutch language)Stoppen met roken is voor veel mensen moeilijk. De kans dat het lukt om te stoppen, is groter als je hulp zoekt.  Je kunt bijvoorbeeld een anti-rook cursus volgen bij stichting Stivoro. Voorheen werd dit vergoed door de zorgverzekering maar dit is helaas uit het basispakket gehaald vanaf 2012.

Het belangrijkste is je motivatie: als je er echt vanaf wilt, lukt het ook. Er zijn allerlei mogelijkheden als je ondersteuning nodig hebt bij het stoppen. Maar pas op met geneesmiddelen zoals Champix, de bijwerkingen zijn talloos en erger dan de kwaal. Natuurlijke middelen zijn een stuk gezonder, heb je bijvoorbeeld wel eens aan homeopathie gedacht? Er zijn verschillende homeopathische middelen die het stoppen met roken wat makkelijker maken. Het juiste middel past bij jouw individuele symptomen. Een verslaving overwinnen is hard werken.  Maar met een goed gekozen homeopathisch middel lukt het beter. Welke remedie past bij jou? Hieronder vindt je de belangrijkste kenmerken per middel:

Tabacum is een homeopathische verdunning van tabak.  Het vermindert de trek in een sigaret en gaat neerslachtigheid tegen.

Caladium beteugelt de behoefte aan tabak en past bij rusteloze stoppers. Vermindert duizeligheid, hoofdpijn en irritatie aan de luchtwegen die het gevolg is van het roken.

Nux vomica werkt goed als je snel geïrriteerd bent door het stoppen en ondersteunt de ontgifting.  Het helpt ook tegen een schraperig gevoel in de keel door het roken.

Avena Sativa werkt voedend en versterkend op hersenen en zenuwstelsel. Het zorgt voor een gezonde slaap en geeft rust overdag.

Plantago major vermindert de tabaksverslaving.  Dit middel produceert een afkeer van sigaretten.

Staphysagria kan helpen tegen de emotionele problemen. Als je stopt met roken, kunnen  onderdrukte gevoelens van boosheid, depressie of irritatie de kop op steken. Als het middel bij je past, vermindert het deze opgekropte woede.

Er zijn nog veel meer middelen die kunnen passen. Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totale beeld van symptomen. Soms zijn meerdere middelen nodig die je door verschillende fases heen helpen. Veel water drinken is belangrijk om alle afvalstoffen af te voeren. Gezonde voeding en extra supplementen zoals vitamine C 1000 mg per dag geven kracht en helpen je sneller van je ontwenningsverschijnselen af. Ga vooral niet snoepen maar zet snacktomaatjes, worteltjes, radijsjes en noten op tafel. Dan kan je toch steeds iets gezonds in je mond stoppen en het helpt bij de grote schoonmaak. Voor een goed persoonlijk advies ben je van harte welkom in mijn praktijk of bezoek een homeopaat bij jou in de buurt. Een leven zonder verslaving lucht op en geeft je vrijheid. Veel succes!

Advertisements

About homeopathyginatyler

Classical Homeopath, Certified CEASE practicioner Los Angeles,Calif,USA www.ginatyler.com View all posts by homeopathyginatyler

You must be logged in to post a comment.

%d bloggers like this: